Hoe hou je zo lang mogelijk regie in je eigen huis als je dementie hebt? Hoe blijft het veilig? Henri Snel gaat in gesprek op 14 juni 2023

by alzheimerarchitecture

Dementievriendelijk wonen.

We gaan in juni, samen met de bezoekers van het Alzheimer Café, verkennen wat “dementievriendelijk wonen” betekent.Hoe hou je zo lang mogelijk regie in je eigen huis als je dementie hebt? Hoe blijft het veilig? Waar moeten we rekening mee houden in het (ver-)bouwen en inrichten van het (eigen) huis? Wat is nodig in de buurt of het dorp waar gewoond wordt? En ook: wat kunnen we verwachten van gemeente of provincie? Hoe kunnen mensen elkaar helpen bij “dementievriendelijk wonen”, en hoe zit het eigenlijk met de plaatsen in verzorgings- of verpleeghuizen?

In het Alzheimer Café Purmerend zal architect Henri Snel van Alzheimer Architecture (www.alzheimer-architecture.nl) als gastspreker een en ander vertellen. Ook vragen en ideeën van bezoekers kunnen worden besproken.