Lezing en workshop door Henri Snel rondom de dementievriendelijke route in Apeldoorn

by alzheimerarchitecture

Samenwerkingspartners
De wijkraden van Kerschoten en De Naald werken samen met Stimenz, KleinGeluk locatie De Veenkamp, De Groene Hoven, SU International, Spectrum, de gemeente Apeldoorn en wijkbewoners aan een dementievriendelijke wijk. We organiseren samen informatie en activiteiten. Vandaag is de dementievriendelijke wijk het onderwerp van gesprek.

We starten de middag met een lezing van Henri Snel van Alzheimer Architecture, over concrete acties zoals de contactpas en boodschappenroute voor mensen met dementie. Waar moet je allemaal op letten voordat je besluit een traject in te gaan met de gemeente en andere partners om een dementievriendelijke route aan te leggen?

1 op de 5 Nederlanders krijgt dementie. We komen mensen met dementie steeds meer tegen in de wijk, omdat ze langer thuis blijven wonen. We willen daarom alle mensen die in de wijk wonen en werken goed informeren. Over wat dementie is en vooral hoe je om kunt gaan met mensen met dementie. We verwachten dat dat leidt tot meer begrip en een plezierige leefomgeving.
De workshop gaat over samen ontwerpen van een dementievriendelijke looproute. Denk daarbij aan tegels waar een symbool op staat, en kun je de symbolen goed herkennen en levert het geen verwarring op? En zijn de symbolen goed zichtbaar, ook bij slecht weer. Dit zijn (maar) een aantal vragen waar van tevoren goed over moet worden nagedacht.