Alzheimer Café terugblik van 16 januari 2019

by alzheimerarchitecture

Anderhalf uur met elkaar van gedachte wisselen over belangrijke zaken als je partner ineens een vorm van dementie krijgt, is zo voorbij. Het was een mooi rondetafelgesprek met casemanagers Peter Proost en Luck van der Meulen en circa 20 Alzheimer Café bezoekers rondom thema’s als: langer thuis wonen, respect voor elkaar, knuffelen, grenzen aangeven, regels, toekomstverwachtingen en veel meer. En het is fijn om openhartig te kunnen spreken met lotgenoten.

Volgende Alzheimer Café is op 22 februari en gaat over: Dementie en midden in het leven staan. Dementie kan een grote impact hebben op het sociale en maatschappelijke leven van zowel de persoon met dementie zelf als de partner. En zeker wanneer iemand nog volop in het leven staat en wie misschien nog kinderen thuis heeft wonen. Hoe zal de toekomst er uit zien?