Vervolg boodschappenroute Odensehuis Amsterdam-Zuid (2017)

by alzheimerarchitecture

Na een succesvolle workshop zijn we verder gegaan met de tegelroute cq. boodschappenroute voor mensen met dementie. Nooit meer verdwalen op weg naar de supermarkt is de bedoeling en daarmee zo lang mogelijk zelfstandig blijven. De tegels liggen tussen het winkelcentrum en het Odensehuis, het inloophuis in Amsterdam-Zuid. Het Odensehuis hoopt dat mensen op deze manier zo lang mogelijk buiten kunnen blijven komen. De verf op de tegels blijft ongeveer vier weken zitten. Daarna wordt besloten of er nieuwe tegels worden gelegd, die permanent blijven zitten.
Tegelijkertijd zijn we aan het onderzoeken of de route ook echt werkt, echt een bijdrage kan leveren voor de veiligheid van mensen met dementie. Josi Klomp, masterstudent aan de VU bewegingswetenschappen is in de afrondende fase van haar masterscriptie over dit onderwerp. Josi heeft de de boodschappenbrigade (mensen die vanuit het Odensehuis dagelijks de boodschappen doen) twee maanden gevolgd en onderzocht welke effecten de route heeft op o.a. veiligheid en oriƫntatie.