‘Zingeving’ is een sleutelwoord als het gaat om het verbeteren van die leefomgeving, publieksbijeenkomst onderzoekstraject Art and Science of Dementia Care (Dutch)

by alzheimerarchitecture
henri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING10webhenri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING23webhenri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING20webhenri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING07Webhenri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING08webhenri snel_the art and science of dementia care_EXPERTMEETING01web

Tijdens de voorlopig laatste publieke bijeenkomst op 10 december 2015 van het onderzoekstraject Art and Science of Dementia Care waar Henri Snel projectleider van is ging het gesprek vooral over de betekenis van de directe leefomgeving voor mensen met dementie. Zoals ook in vorige bijeenkomsten duidelijk werd, is ‘zingeving’ een sleutelwoord als het gaat om het verbeteren van die leefomgeving. In al onze regeldrift zijn we ver af geraakt van dat woord en is in de zorg de nadruk al te zeer komen te liggen op functionaliteit en efficiëntie.