Eerste steen voor de stichting Wiesje in Paramaribo (Dutch)

by alzheimerarchitecture
stichting wiesje_alzheimer-architecture_henri snel_2348stichting wiesje_alzheimer-architecture_henri snel_2336stichting wiesje_alzheimer-architecture_henri snel_2324

Op woensdag 22 oktober 2014 is de bouw van onze eerste woonunit officiëel gestart met een ceremoniële bijeenkomst op de bouwplaats aan de Kanangalaan (Cultuurtuin) in Paramaribo.
In aanwezigheid van de beide voorzitters van Stichting Wiesje Suriname en Stichting Wiesje Nederland – Stan Franker en Gerda Havertong – is het project ingewijd en werd het de bouw met pannenbier overgoten. Karin Refos en haar crew zorgden er voor dat alles heel plezierig verliep. De aannemer had een nieuw bord gemaakt, er was een nieuwe banner, en alles zag er fraai uit.
In een ontroerend mooie toespraak legde Gerda Havertong opnieuw uit waarom dit woonzorgcentrum zo ontzettend nodig is om in de behoefte aan wonen met professionele 24 uur zorg te kunnen voorzien. Een hoogtepunt was de uitreiking van een cheque aan Stichting Wiesje van maar liefst 325.000 SRD die namens de Staatsolie foundation werd aangeboden door de heer Dwarkasingh. Er werden “eerste” stenen gelegd door pater Esteban Kross, die recht vanuit zijn hart een prachtig gebed uitsprak en het project inzegende, en door Gerda Havertong, Stan Franker en de heer Dwarkasingh. Dit gebeurde volgens Surinaams gebruik door munten met cement te besmeren waarna de steen werd geplaatst. Het culturele gedeelte met mooie symbolen en in Kromanti taal gesproken woorden werd door Gerda Havertong afgesloten met een prachtige gezongen lied en een mooi gedicht. Alles bij elkaar een mooi afwisselend programma dat recht deed aan dit mooie Surinaams project!